Ana Sayfa » Dünya Mutfağı (sayfa 4)

Dünya Mutfağı

Çiroz Salatası

Malzemeler: > 200 gram hazır kurutulmuş çiroz > 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 2 çorba kaşığı limon suyu > 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu > 1 dal dereotu > 1 dal nane > 1 çay kaşığı kırmızı top biber Hazırlanışı: Nane ile dereotunu ince ince kıyın. Zeytinyağını, rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırın. Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Servise hazır edin. …

Devamını oku »

Portakallı Kereviz

Malzemeler: > 2 adet orta boy kereviz > 1 adet büyük boy havuç > 1 adet kuru soğan > 4 diş sarımsak > 2 adet portakal > 1 adet limon > 200 gram zeytinyağı > 250 ml. su > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz   Hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin. Kerevizlerin orta kısmını bıçağınızın …

Devamını oku »

Carpacio

  Malzemeler: 400 gram temizlenmiş dana bonfile 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 5-6 yaprak taze fesleğen Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Sunum İçin: Taze roka yaprakları Rendelenmiş parmesan peyniri 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı balzamik sirke Izgara edilmiş limon   Hazırlanışı: Soğanı soyup çok ince rendeleyin. Sarımsakları …

Devamını oku »

P.F Chang’s, Kasım ayında birinci yaşını kutluyor!

 Çin Mutfağı’nın  baştan çıkaran  lezzetleri, sade ve şık dekorasyonu, dost sohbetlerine ev sahipliği yapan renkli barı ve  güleryüzlü hizmetiyle P.F Chang’s, ilk yılında benzersiz rekorlara da imza atıyor. Bundan tam bir yıl önce, kapısındaki heybetli beyaz at heykelleri ve büyülü atmosferiyle hayatımıza giren P.F Chang’s, Çin Mutfağı tutkunlarını benzersiz lezzetleriyle buluşturdu.O günden bu yana, Asya’ya özgü lezzetler beğeni toplamaya ve …

Devamını oku »

Osso Buco

Malzemesi 1 kilo dana incik 1 kilo büyük baş soğan 1 adet büyük diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı balsamik sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı Osso Buco Tarifi; Aldığınız etleri bir gün önceden ağzı kapalı bir kaba koyarak üstüne tane karabiber, defne yaprağı ve halka soğan koyup, suyla doldurun. Bu şekilde buzdolabında beklemeye bırakın. Tencerede 4 çorba …

Devamını oku »

Mantar Borani

Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Malzemeler: √ 1 çay bardağı kuru fasulye √ 1 çay bardağı nohut √ 1 çay bardağı yeşil mercimek √ 500 gram taze barbunya √ 500 gram taze fasulye Sos İçin: √ 1 adet kuru soğan √ 1 adet acı yeşil biber √ 1 çay bardağı zeytinyağı √ 3 adet limonun suyu √ 4 diş sarımsak √ Yarım demet maydanoz √ …

Devamını oku »

Diavola Roma Pizza

Malzemesi • 70 gram domates sos • 120 gram Mozarella peyniri • 60 gram İtalyan sucuğu • 50 gram kırmızı soğan Diavola Roma Pizza Tarifi: Bir gün önceden yoğurduğunuz ve dinlendirdiğiniz hamuru açın. Üzerine domates sos sürün. Rendelenmiş mozarella peynirini ilave edin ve üzerine İtalyan sucuğu, acı biber, kırmızı soğan serptikten sonra fırında pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Devamını oku »

Tagliatelle Pesto

Malzemesi   Hamur İçin: • 1 kilo beyaz un • 250 gram irmik • 11 adet yumurta • 50 gram zeytinyağı Pesto Sos İçin: • 50 gram fesleğen • 10 gram çam fıstığı • 10 gram parmesan peyniri • 2 gram tuz • Yarım diş sarımsak • 100 gram zeytinyağı • Tüm malzemeleri karıştırarak kaynatın. Krema Sos İçin: • 90 …

Devamını oku »

Balkabaklı Ravyoli

Malzemesi İçi İçin: • 120 gram balkabağı • 10 gram soğan • Yarım diş sarımsak • 2-3 yaprak adaçayı • 2 gram tuz • 0,5 gram karabiber • 10 gram ricotta peyniri Hamur İçin: • 150 gram un • 25 gram irmik • 1 adet yumurta • 1 yemek kaşığı zeytinyağı • 3 yemek kaşığı su • 1 gram tuz …

Devamını oku »