Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz

protakal

Malzemeler:
> 2 adet orta boy kereviz
> 1 adet büyük boy havuç
> 1 adet kuru soğan
> 4 diş sarımsak
> 2 adet portakal
> 1 adet limon
> 200 gram zeytinyağı
> 250 ml. su
> 1 çay kaşığı toz şeker
> 1 çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin. Kerevizlerin orta kısmını bıçağınızın uç kısmı ile alın. Soğuk limonlu suyun içerisine koyun. Havucu soyun ve parizyen kaşık ile 5,6 parça çıkartın. Aynı şekilde bunları da soğuk suyun içerisine atın. Kerevizin güzel yapraklarını da ayıklayın. Tencereyi orta ateşe alın. İçerisine zeytinyağı, sarımsak, ortadan 6’ya böldüğünüz kuru soğanı atın. Soğanlar karamelize olunca su ve 1 adet portakalın suyunu sıkın. Tuz ve toz şekeri de ekleyin. Kaynadıktan sonra içerisine havuç ve kerevizi atın. 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve kendi sıcaklığı ile kereviz yapraklarını pişirin. Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirin. Üzerini kereviz yaprakları ve portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın.

 

OKU ➤  Burcu Özcan: “Türkiye ambalajlı tam buğday ekmeğine yönelmeli”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir