Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler
500 gram tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil
Çeyrek çay kaşığı toz kişniş
Çeyrek çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tuz
(6 kişilik)
Kızartmak İçin:
Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
Baharatlı Tavuk Köftesi Hazırlanışı
Derin bir kaba aldığınız tavuk kıymasının üzerine rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin. Köfteyi iyice yoğurun. Tavaya ay çiçek yağını ilave edip arkalı önlü kızartın.
Özlem Mekik’in Notu: Tavuk kıymasını evde, tavuk etini rondodon geçirerek kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Tavuk kıymasını kendiniz yapmanız halinde tavuğun but kısmını kullanmanız lezzet açısından daha uygundur.