Ana Sayfa » Etiket arşivi: ramazan sofrası

Etiket arşivi: ramazan sofrası

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik)   Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …

Devamını oku »

RAMAZANA KİLOLARINIZLA GİRMEMEK İÇİN SON ÇIKIŞ!

VÜCUDUNUZ RAMAZANA HAZIR MI? ADIM ADIM RAMAZAN RAMAZANA KİLOLARINIZLA GİRMEMEK İÇİN SON ÇIKIŞ! Ramazana sayılı günler kala yapacağımız değişiklikler vücudumuzu ramazana hazırlayacaktır. Bu sene de yaz günlerine denk gelen ramazan ayı, normal beslenme düzenimizin dışına çıktığımız, öğün sistemimizin değiştiği ve açlık süresinin uzadığı bir dönemdir. Yaz sıcaklarında tutacağımız oruca kendimizi alıştırmak için beslenme düzenimizde değişiklikler yapmak gerekecek. Okan Üniversitesi Hastanesi …

Devamını oku »

Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler 500 gram tavuk kıyması 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil Çeyrek çay kaşığı toz kişniş Çeyrek çay …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası İçin Malzemeler 5 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı krema 2 adet defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 2 adet tost ekmeği (8 kişilik) Soğan Çorbası Hazırlanışı Soğanları tereyağında  ve …

Devamını oku »

İşte Sağlıklı Ramazan Sofrası  

Ramazan meyve ve sebzenin her renginin en bol olduğu zamana gelince sofralar da o kadar renkli. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan ile sağlıklı ve renkli Ramazan sofrasını öğrendik.  Sofranızda Bu Besinlere Yer Açın! Yoğurt: İftarda ve sahurda mutlaka sofranızda olsun. Özellikle probiyotik yoğurtları tercih edin. Yazın sık yaşanan ishaller, uzun açlık nedeniyle yaşama ihtimaliniz olan hazımsızlık, …

Devamını oku »

Bonfilet Dana Antrkot

Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …

Devamını oku »