Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

ayva-tatlisiAyva Tatlısı İçin Malzemeler

2 adet ayva

400 gram şeker

Karanfil

Gıda boyası

1 adet yeşil elma

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı

Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye bir parmak seviyesine suyu boşaltın ve kaynatın. Sonrasında ocağın altını kısıp, kısık ateşte ayvaların pişmesini sağlayın.

OKU ➤  Tabaka

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir