Yapım: inci Bak- Fotoğraf: Murat Erdoğan
(2 Kişilik)
Malzemeler:
2-3 adet orta boy kırmızı soğan (300-400 gram kadar)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
3 adet yumurta
1 dal taze kekik (isteğe göre)
Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz soğanları ay şeklinde ince ince doğrayın. Tuz ekleyip avucunuzda iyice ovun. Tereyağı ile sıvı yağını tavada ısıtıp soğanı ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. Arada bir tavanın kapağını açıp azar azar su ilave edip karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Bu süreç yaklaşık 15 dakikanızı alacaktır. Soğanlar iyice yumuşayınca yumurtaları kırmak için öbekler açın. Yumurtaları bu öbeklerin içine kırın. Tavanın kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. 5 dakika pişirdikten sonra hemen servis yapın.
#soğanlıyumurta #yumurta #yumurtalıtarifler #kahvaltı #kahvaltısaati #food #yummy #egg #dessert