Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Meyveli ve Sakızlı Muhallebi  

Meyveli ve Sakızlı Muhallebi  

(8-10 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet yumurtanın sarısı

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı

7 su bardağı süt

1 su bardağı su

Meyveli Jöle İçin:

1 paket limon jölesi

5 su bardağı soğuk su

1 adet kivi

8 adet vişne

1 adet şeftali

2’şer adet kayısı ve çilek

1 avuç üzüm

Hazırlanışı:

Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı ve unu 1 bardak soğuk suda inceltene kadar karıştırın. Yumurta sarılarını tencerede şekerle birlikte çırpın. Nişastalı suyu ilave edip çırpmaya devam edin. En son vanilyayı ve sütü ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ezilmiş sakızı ekleyin. Karıştırmadan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebiyi mikserle çırptıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Meyveleri istediğiniz gibi doğrayın. Limonlu jöleyi küçük bir tencerede 1 bardak soğuk su ile karıştırın. Çırpın. 1,5 bardak daha buz gibi su ekleyip iyice karıştırın. Meyveleri oda ısısında soğumuş tatlının üzerine paylaştırın. Jöleyi de bekletmeden meyvelerin üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

#meyvelivesakızlımuhallebi #muhallebi #tatlı 

 

Tavsiye

Doğa ile İç İçe Kahvaltı Keyfi ve Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerleriyle: Maşukiye

Türkiye’nin en önemli ve en sevilen köyleri arasında yer alan Maşukiye, doğal güzellikleri, ormanları, şalaleleri, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir