Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

200 gram kemiksiz kuzu incik

1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı)

1 çorba kaşığı nişasta

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak

2 dal pırasa

1 adet dolmalık sarı biber

1 küçük kase ıspanak kökü

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. 1 litre kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Daha sonra suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın, eti de didikleyin. Süzme yoğurdu mikserle çırpın. Nişastayı, 1 çay bardağı soğuk su ve yumurta sarısı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek ayrı bir kapta çırpın. Nişastalı karışımı süzme yoğurda ilave edin. Tekrar çırpın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Zar şeklinde doğranmış sarı biberi, pırasayı, küçük küçük doğranmış ıspanak kökünü ve haşlama et suyundan 1 çay bardağı kadarını ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Yoğurtlu karışımı tencereye alın. Sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 su bardağı et suyunu ekleyin. İçine didiklediğiniz eti ve önceden kavurduğunuz sebzeleri atın.  Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

#yoğurtlusebzeçorbası #sebzeçorbası #çorba #çorbatarif #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir