Levrek Beyti Tarifi
Malzemeler:
400-450 gram levrek
2 dilim bayat ekmek
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, pul biber, kekik, toz karabiber
1 adet orta boy salçalık kırmızı biber
2-3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Ekmeklerin kenarlarını kesin, içini çıkartıp ıslattın ve suyunu iyice sıkın. Temizlenmiş levrek etini çukur bir kaba alın. Ekmek içini, sıvı yağı, tuzu, baharatı, zar şeklinde doğranmış kırmızı biberi, çok ince kıyılmış taze soğan ile maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. İyice yoğurun. Balık hamurunu şişlere geçirin. Elinizle düzelterek yassılaştırın. Izgarada kızartın.
Lezzet tamamlayıcıları: Roka, kırmızı soğanlı salata ve baharatlı çıtır yufkalar.