Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Uçar Kebap

Uçar Kebap

ucar-kebap

Büyük görsel için tıklayınız

Uçar Kebap Malzemeler:
• 200 gram bonfile (löp et)
• 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için )
• 100 gram tavuk göğüs
• 25 gram tırnak pide
• 20 gram parmak patates
• 20 gram yoğurt
• 1 adet sivri biber
• Yarım domates
Uçar sos için:
• 2 kaşık tereyağı
• 1 kaşık salça
• 2 bardak su
• 1 çay kaşığı şeker
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 adet defne yaprağı

Uçar Kebap Hazırlanışı:
Tereyağında özel sosla tatlandırılmış pide üzerine ızgara bonfile, tavuk, köfte, parmak patates ile servis edilen bir kebap çeşididir. Önceli bonfile, tavuk ve köfteleri ızgarada pişirin. Kayık tabağın ortasına 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş tırnak pideyi, üzerine nar gibi kızarmış küp kesilmiş bonfileyi, onun yanına kızarmış parmak patatesleri koyun. Tabağının diğer tarafına yoğurt ,kenarına ızgarada kızarmış sivri birer ve domatesi ekleyin. Tabağın kalan boş kısmına yarım ay şeklinde kestiğiniz tırnak pideyi, yanına köfteyi ve son olarak ızgara etlerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek, sıcak şekilde servise sunun.+

OKU ➤  Güllaç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir