Ana Sayfa » Etiket arşivi: kebap

Etiket arşivi: kebap

Soslu Tencere Kebabı

soslu tencere kababı

Soslu Tencere Kebabı 1 kilo Kuşbaşı Kuzu Eti 1 demet Dereotu 1 kase Yoğurt 2 diş Sarımsak 1 su bardağı Sıcak Su Yarım çorba kaşığı Domates Salçası Yarım çorba kaşığı Biber salçası 2 çorba kaşığı Tereyağ Tuz

Devamını oku »

Uçar Kebap

Büyük görsel için tıklayınız Uçar Kebap Malzemeler: • 200 gram bonfile (löp et) • 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için ) • 100 gram tavuk göğüs • 25 gram tırnak pide • 20 gram parmak patates • 20 gram yoğurt • 1 adet sivri biber • Yarım domates Uçar sos için: • 2 kaşık tereyağı • 1 kaşık salça …

Devamını oku »

Tavuklu Adana Kebabı Video

Tavuklu Adana Kebabı İçin Malzemeler; 4 adet Tavuk Göğüs Eti 2 adet Soğan 1/2 demet Maydanoz 1 çorba kaşığı Tereyağ 1 çorba kaşığı Pulbiber 1 tatlı kaşığı Kimyon 1 tatlı kaşığı Tuz Ekmeği İçin; 2 su bardağı Un 1 su bardağı Su Tuz Tamamlamak İçin; 1 adet Soğan 1 adet Domates Sumak Tuz

Devamını oku »

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap

Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap Tarifi Bayat Ekmekten Lavaşlı Kebap İçin Malzemeler: Kebabı İçin: 400 gram dana eti 200 gram koyun eti 50 gram iç yağı 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Lavaş İçin: 250 gram un Yarım bayat ekmek (rondoda çekilmiş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Su Bayat Ekmekten …

Devamını oku »

Kübban Kebap

Kübban Kebap Tarifi Kübban Kebap İçin Malzemeler: 500 gram iri çekilmiş kuzu kıyma 150 gram pastırma 150 gram kaşar peyniri 60 gram Antepfıstığı Yarım yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 300 gram dana küşleme Kübban Kebap Hazırlanışı: İri çekilmiş kuzu kıymanın içine; ufak doğranmış pastırma, kaşar peyniri, fıstık ve baharatları ilave edip yoğurun. Şişe sapladıktan sonra üzerini, ince/ uzun dilimlenmiş küşleme et ile …

Devamını oku »

Galliard Kebap

Galliard Kebap Tarifi Galliard Kebap İçin Malzemeler: 350 gram dana döş 20 gram kereviz 50 gram soğan 5 gram sarımsak 3 gram defne yaprağı 10 gram tuz 5 gram taze kekik 5 gram taze biberiye 1 adet tırnaklı pide 300 gram patates 200 gram frita yağı 20 gram zeytinyağı 40 gram tereyağı 100 gram domates 1/3 porsiyon domates sos 10 gram …

Devamını oku »

Buhari Asma Kebap

Buhari Asma Kebap Tarifi Buhari Asma Kebap İçin Malzemeler: 1.5 kilo dana bonfile 2 adet mor soğan 1 su bardağı krema 1 çay bardağı soya sosu Karabiber Buhari Asma Kebap Hazırlanışı: Bonfileyi halka şeklinde dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Sos için; Kremayı soya sosu, karabiber ile karıştırın. Etleri ve soğanları bu sosa yatırın. Sosladığınız etleri şişe saplayın ve ızgarada pişirin. Garnitür sebze ile servise sunun.

Devamını oku »

İskender’in iyisi nasıl olur?

Eşsiz tadıyla yıllardan beri hemen hemen herkesin damaklarını şenlendiren İskender kebabın belli başlı incelikleri var… İşte bu müthiş lezzetin sırrını Baydöner Yönetim Kurulu Üyesi ve Executive Chef’i Hamza Çevik’ten dinliyoruz… Türkiye’de döner ilk kez etin bir şişe takılmasıyla yüzyıllar öncesinde ortaya çıkıyor. Mucidi’nin ise Kastamonu’lu bir aşçı olduğu söyleniyor. Yıllar içinde ise bugünkü modern halini alıyor ve İskender kebap da …

Devamını oku »

Adana Kebap

Adana Kebap İçin Malzemeler 500 gram yağsız kuzu kıyma 500 gram kuzu boşluğu 300 gram kuyruk yağı (şerbetli) 1 tutam tuz Yarım demet maydanoz 2 kırmızı yağ biberi 60 gram pul biber, az karabiber (4 Kişilik) Adana Kebap Hazırlanışı Tüm malzemeleri zırhtan geçirin, 160 gramlık parçalara ayırdığınız Adana etlerini şişe sarın. Mangalda veya elektrikli ızgarada pişirin. Közlenmiş domates ve biberle …

Devamını oku »

İslim Kebabı     

İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …

Devamını oku »