Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Un Helvası

Un Helvası

un-helvasi-yemek-zevkiUn Helvası  İçin Malzemeler: 
• 5 kahve fincanı (tepeleme) un
• 4 kahve fincanı (silme) toz şeker
• 5 su bardağı su
• 100 gram tuzsuz tereyağı
• 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi
• 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi

Hazırlanışı:
Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın.
Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip unu ilave edin. Kısık ateşte hiç durmadan 15-20 dakika, unun rengi değişene dek kavurun. Ilınan şurubu birden dökün. Hızlıca karıştırıp şekerli suyu iyice çektirin. Ocaktan alın, iri çekilmiş Antepfıstığı içi ile Hindistancevizini serpin. Karıştırıp ılıkken servise sunun.

OKU ➤  Üzüm Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir