Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu-Kabaklı-Çorba-yemek-zevkiTavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

2 adet kabak

2 çorba kaşığı un

2-3 çorba kaşığı margarin

Tuz, beyaz biber

Üzeri için:

Dereotu, pul biber

(6 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.  Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın.  Didiklenmiş tavuk etlerini, doğranmış kabakları, tuz ve beyaz biberi ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Dereotu ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Carême Restaurant'tan Ramazana Özel Menü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir