Ana Sayfa » Etiket arşivi: ana yemek

Etiket arşivi: ana yemek

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

Salata sosu olmazsa salata olmaz!

Salata sosu olmazsa salata olmaz! Salata zengin, lezzetli, hafif bir vitamin ve mineral deposu. Sebzeler, meyveler, tahıllar, yemişler ve baharatla harmanlanan salatanın, her zaman, her sofrada yeri var. Ve salatayı salata yapan biraz da sosu; o olmazsa salata zaten salata olmaz. “Salatanın tuzunu cimri, zeytinyağını da cömert koyacak; bir deli de karıştıracak!” Salata hemen hemen her yeme-içme kültürünün bir parçası …

Devamını oku »

Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.  Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın.  …

Devamını oku »

Bonfilet Lokum Köfte

Bonfilet Lokum Köfte İçin Malzemeler:  4-5 adet Bonfilet Lokum Köfte 1 salkım kiraz domates 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 dal taze kekik (1 Kişilik) Hazırlanışı: Kiraz domatesleri yıkayın, sıvı yağ ve taze kekikle karıştırıp ızgarada veya tavada kızartın. Bonfilet Lokum Köfteleri de ızgarada kızartın. İsteğe göre kızartılmış kiraz domates ile hemen sıcakken servis yapın.

Devamını oku »

Pazılı Ekşili Kuzu

Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kabak Köfte

Yoğurtlu Kabak Köfte İçin Malzemeler Balkabağı Mercimek Yarma Yoğurt Sarımsak Hazırlanışı:  Balkabağını küp küp doğrayıp sıcak suda haşlayın. Mercimeği de sıcak suda haşlayın. Yarmayı su ilave ederek hamur haline getirin. Yarmadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Hepsini sarımsaklı yoğurda katın. Üzerine biberli sos gezdirin.

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz