Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli

Malzemeler

1 kilogram karpuz kabuğu

1.5 kilogram tozşeker

750 gram su

1 adet limonun suyu

Kireç suyu

Kireç suyu için:

250 gram sönmemiş kireç

4 litre su

Karpuz Reçeli Tarifi:

250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin. Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun. Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın.

OKU ➤  Ciğer Sarma

Bir Yorum

  1. damlaahh kızlar bdneede var aynı sorun ama çok ileri düeyyde naapcm bilmyoruum annem makyaj malzemeleri kullanmama izin vermiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir