1 kg taze mürdüm eriği (Tercihen sert ve olgun olanı)
750 gram toz şeker
Yarım limonun suyu
Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı:
Erikleri yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
Reçelin daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir gün öncesinden üzerine şeker ilave edip bekletmeniz gerekir.
Erikli şekeri bekletme süresinden sonra ocağa aktarın.
Şekerli meyveyi kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin. İndirmeye 5 dakika kala limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ağzı açık olacak şekilde soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.