Zeytinyağlı Taze Barbunya İçin Malzemeler:
1 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
(4 Kişilik)
Zeytinyağlı Taze Barbunya Hazırlanışı:
Kıyılmış soğanı ve irice doğranmış havucu 2-3 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kadar kavurun. Birkaç kaşık sıcak suda inceltilmiş salçaları ve zar şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra taze barbunyaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak suyu dökün. Tarçın çubuğunu ve toz şekeri de ekleyin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Kalan zeytinyağını dökün. Tencerenin kapağını kapatıp oda ısısında soğumaya bırakın. İsteğe göre irice doğranmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapın.