Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler
1 kilo kemer patlıcan
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet çarliston biber
2 adet büyük domates
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
(4 Kişilik)
Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayın. Kararmamaları için bol tuzlu suda 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgeçten geçirin. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.
Bir tencerede 1 su bardağı zeytinyağını kızdırın. Küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış biberleri, küp doğranmış domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edin. Pirinci , 2 su bardağı sıcak suyu koyup orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabının dibine yayın. Üzerine pirinçli harcı yayın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo kapatarak 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin.