Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Zeytinyağlı Bakla

by Yemek Zevki Editör
09 Mayıs 2016
in Tarifler
478 15
0
Zeytinyağlı Bakla
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zeytinyagli-baka

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla İçin Malzemeler:
1 kilo bakla
3 adet soğan
1 adet limonun suyu
1 dal taze sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz

Zeytinyağlı Bakla Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limonun suyunda bekletin. İnce doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kavurun. Unu ekleyin. Birkaç dakika sonra süzdüğünüz baklaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika yemeğin buharıyla pişirin. Şekeri, tuzu, sıcak suyu ve kalan yarım limonun suyunu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotu ile tatlandırıp soğumaya bırakın.

#ZeytinyağlıBakla #bakla #ZeytinyağlıBaklaTarifi #ZeytinyağlıBaklaİçinMalzemeler #ZeytinyağlıBaklaHazırlanışı #ZeytinyağlıBaklaNasılYapılır

Tags: baklaZeytinyağlıBaklaZeytinyağlıBaklaHazırlanışıZeytinyağlıBaklaİçinMalzemelerZeytinyağlıBaklaNasılYapılırZeytinyağlıBaklaTarifi
Previous Post

Baklalı Bulgur Pilavı

Next Post

Mercimekli Kabak

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mercimekli Kabak

Mercimekli Kabak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki