Ana Sayfa » Tarifler » Baklalı Bulgur Pilavı

Baklalı Bulgur Pilavı

Puan ver

baklali-bulgur

Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi

Baklalı Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
1 kilo taze baklanın içi
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Baklalı Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Baklayı ayıklayıp tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Baklalar yumuşayınca tencerenin içinden alarak süzün. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağları ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Süzdüğünüz baklaları ilave edin. Birkaç kez çevirip bulguru ilave edin. Karıştırıp tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Karıştırıp servis tabağına aktarın. Dereotu ve ayranla birlikte sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Şehriyeli Bulgur Pilavı Video

Tavsiye

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!

Puan ver Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz