Ana Sayfa » Tarifler » Mercimekli Kabak

Mercimekli Kabak

mercimekli-kabak

Mercimekli Kabak Tarifi

Mercimekli Kabak İçin Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası (silme)
3 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru nane
Tuz

Mercimekli Kabak Hazırlanışı:
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 1-2 yemek kaşığı sıcak suda inceltilmiş salçayı ve küp doğranmış kabakları ekleyin. Birkaç dakika çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi, haşlanmış mercimek ile nohudu ilave edin. Sıcak suyu da ekleyin. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Sarımsakları tuzla birlikte havanda ezin. Limon suyu ekleyerek karıştırın. Sarımsaklı limonlu karışımı ocaktan indirmeye 5 dakika kala yemeğe ekleyin. Kuru naneyi de ekleyin. Hafifçe karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak veya ılık servis yapın.

#MercimekliKabak #kabak #mercimek #MercimekliKabakTarifi #MercimekliKabakİçinMalzemeler #MercimekliKabakHazırlanışı #MercimekliKabakNasılYapılır

OKU ➤  Kabak Reçeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir