Ana Sayfa » Tarifler » Zeytinyağlı Alabaş

Zeytinyağlı Alabaş

alabas

 

Zeytinyağlı Alabaş Malzemeler

2 adet orta boy alabaş (kohlrabi)

100 gram havuç

50 gram kırmızı pancar

50 gram arpacık soğan

100 gram kabak

1 adet limon

50 gram beyaz un

75 gram toz şeker

Tuz

50 gram kereviz sapı

1/4 demet dereotu

Yeterli miktarda su

Arzuya göre Akdeniz yeşillikleri

 

Zeytinyağlı Alabaş Hazırlanışı

Alabaşları soyun. Enginar şeklinde ikiye bölüp içini çorba kaşığı yardımıyla oyun. Bir tencereye un, şeker, limon suyu, tuz ve alabaşların üzerine çıkacak kadar su ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kabak, pancar, havuç ve arpacık soğanlardan parizyen kaşık yardımıyla misketler yapın.

Kaynayan sosun içine alabaşları ve sebzeleri ilave edin. Pişen sebzeleri önden alın.

Alabaşlar piştikten sonra da sosuyla beraber soğumaya bırakın. Tabağınızın altına Akdeniz yeşilliklerini, üzerine alabaş ve içine misket sebzeleri yerleştirin. Son olarak dereotunu ekleyerek servise sunun.

OKU ➤  Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Tavsiye

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.