Ana Sayfa » Etiket arşivi: Zeytinyağlı Alabaş

Etiket arşivi: Zeytinyağlı Alabaş

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Alabaş

  Zeytinyağlı Alabaş Malzemeler 2 adet orta boy alabaş (kohlrabi) 100 gram havuç 50 gram kırmızı pancar 50 gram arpacık soğan 100 gram kabak 1 adet limon 50 gram beyaz un 75 gram toz şeker Tuz 50 gram kereviz sapı 1/4 demet dereotu Yeterli miktarda su Arzuya göre Akdeniz yeşillikleri   Zeytinyağlı Alabaş Hazırlanışı Alabaşları soyun. Enginar şeklinde ikiye bölüp …

Devamını oku »