Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

cevizli-koz-patlican-corbasi

 

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler:

1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcan

150 gram pırasa

7-8 adet kuru patlıcan

100 gram havuç

100 gram kuru soğan

50 gram kereviz sapı

100 gram patates

50 gram kapya biber

1 litre tavuk suyu

50 gram tereyağı

50 gram sıvı yağ

75 gram yemeklik krema

Tuz, karabiber

Sosu İçin:

50 gram tereyağı

30 ml. sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

50 gram çekilmiş ceviz içi

 

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Hazırlanışı

Patlıcanları ocakta közleyin, kuru patlıcanlar haşlayın. Sıvı yağda havuç, sarımsak, pırasa, soğan, kereviz sapı ve patetesleri soteleyin. Közlenen patlıcanı soyun ve doğrayın. Sotelenen sebzelere ilave edin. 5-6 dakika daha soteleyip tavuk suyu ekleyin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp blenderdan geçirin. Kuru patlıcanları tavla zarı şeklinde doğrayın. Ayrı bir tencereye tereyağı ve blenderdan geçirdiğiniz patlıcanlı karışımı ekleyin. Kuru patlıcanları da katıp kremayla bağlayın. Üzerine ceviz ekledikten sonra kırmızı pul biber ve yağ sosu gezdirip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir