200 gr ceviz
2 adet kereviz
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm veya 1 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet büyük boy elma
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
Taze çekilmiş tuz ve karabiber
1 adet marul
1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi
Waldorf Salatası Hazırlanışı:
Marul yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Kerevizi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzüp küp küp doğrayın. Sosu için yoğurdu, limon suyunu, taze çekilmiş tuz ve karabiberi karıştırın. Elmayı da küp küp doğrayın. Servis tabağına önce kıyılmış marulu yayın, elmayı, kereviz parçalarını, kuru üzümü serpin, iri doğranmış ceviz içlerini de serpin. En son sosunu dökün. isteğe göre ince çekilmiş Antepfıstığ içi ile serpin. Harmanlayıp hemen servis yapın.