Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Vişneli Islak Kek

by Yemek Zevki Editör
18 Mart 2015
in Pasta Tarifleri
473 20
0
Vişneli Islak Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

visneliislakkek

Vişneli Islak Kek

(4 Kişilik)         

 

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket bitter çikolata (80 gr)

1 küçük kase dondurulmuş vişne

1 tatlı kaşığı nişasta

Sosu İçin:

1 su bardağı vişne suyu

1 çorba kaşığı pudra şekeri

 

Vişneli Islak Kek Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp sıvı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra tüm malzemeyi karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.

Dondurulmuş vişneleri nişasta ile hafifçe karıştırın. Bitter çikolatayı da bıçakla ince ince kıyın. Vişneleri ve çikolatayı harcın üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında keki pişirin.

Ayrı bir yerde vişne suyu ile pudra şekerini karıştırın. Keki fırından çıkarın, henüz kek sıcakken hazırladığınız vişneli pudra şekerini dökün. Yarım saat beklettikten sonra servise hazır edin.

Tags: Vişneli Islak KekVişneli Islak Kek HazırlanışıVişneli Islak Kek MalzemelerVişneli Islak Kek Tarifi
Previous Post

Balparmak, TOÇEV İşbirliğinde “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” Projesini Hayata Geçiriyor

Next Post

Palivor Çiftliği’nden Kaz, Tavuk Ve Ördek Ciğer Ezmeleri

Yemek Zevki Editör

Next Post
Palivor Çiftliği’nden Kaz, Tavuk Ve Ördek Ciğer Ezmeleri

Palivor Çiftliği’nden Kaz, Tavuk Ve Ördek Ciğer Ezmeleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki