Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Tavuklu Billur Kebap

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Tavuklu Billur Kebap
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tavukllu-billur-kebabı-yemek-zevkiTavuklu Billur Kebap  İçin Malzemeler:

• 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan
• 200 gram tavuk eti
• 1 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 30 gram mantar
• 4 adet çarliston veya sivri biber
• 20 gram bezelye
• 1 adet domates
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 100 gram kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tutam tuz
• 1 tutam kekik
• 1 tutam pulbiber

Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içerisinde beklemeye alın. Tencere içerisine sıvı yağı koyup hafif ısıttıktan sonra, ince doğranmış soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Mantar ve domatesi ekledikten sonra salçayı ve baharatlarını ayarlayıp, 2 su bardağı su ekleyin ve ağır ateşte kaynamaya bırakın. Sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanları ortasına tam kesmeyeceğiniz şekilde bir kesik atın ve yağda güzelce kızartın. Kaynamakta olan tavuk içini süzdürüp patlıcanların iç kısmına yerleştirin. Fırın tepsinize dizin. Bir tavada sıvı yağ ve unu güzelce kavurun. Sütünüzü ekleyip beşamel sos elde edin ve içini doldurduğunuz patlıcanların üst kısmını bu sosla güzelce kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine ekleyipi 180 dereceye ayarladığınız fırında üstü kızarana kadar fırınlayın. Süzülmüş sosunuzu ısıtıp yemeğinizle servis yapın.

Tags: iftar yemeğikebapramazanTavuklu Billur KebapTavuklu Billur Kebap HazırlanışıTavuklu Billur Kebap MalzemelerTavuklu Billur Kebap Tarifiyemek tarifleriyemek zevki
Previous Post

Yaz Meyveleri Peltesi

Next Post

Pastırmalı Nohut

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pastırmalı Nohut

Pastırmalı Nohut

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki