Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

by Yemek Zevki Editör
14 Haziran 2017
in Et Yemekleri, Pilav Tarifleri, Tarifler
463 30
0
Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

(4-6 Kişilik)

 

Malzemeler:

2 su bardağı başbaşı bulguru

3 su bardağı sıcak su

200 gram tavuk eti

Yarım demet dereotu

Yarım demet nane

1 adet soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

2-3 adet sivri biber

Tuz

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince ince doğranmış biberle birlikte kavurun. Ocaktan alın.

Kalan sıvı yağı pilav tenceresinde ısıtıp ince doğranmış soğanları kavurun. Bulguru ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Bulgu suyunu çekene dek pişin. Bulgur suyunu çekince ince kıyılmış yeşillikleri, önceden kavurduğunuz biberli tavuk etini ve ayrı bir sos tenceresinde kızdırdığınız pul biberli tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika sonra servis yapın.

Tags: Basit YemeklerBörekDiyetdomatesDondurmadünya mutfaklarıiftar saatiiftar yemeğiköftepilavyemek zevki
Previous Post

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Next Post

Karadut Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki