Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı başbaşı bulguru
3 su bardağı sıcak su
200 gram tavuk eti
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2-3 adet sivri biber
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince ince doğranmış biberle birlikte kavurun. Ocaktan alın.
Kalan sıvı yağı pilav tenceresinde ısıtıp ince doğranmış soğanları kavurun. Bulguru ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Bulgu suyunu çekene dek pişin. Bulgur suyunu çekince ince kıyılmış yeşillikleri, önceden kavurduğunuz biberli tavuk etini ve ayrı bir sos tenceresinde kızdırdığınız pul biberli tereyağını ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika sonra servis yapın.