Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 69)

Tatlı Tarifleri

Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi Malzemeler: > 1 litre süt > 1 su bardağı toz şeker > 1,5 çay bardağı un > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 1 çorba kaşığı margarin > 1 paket labne peynir Labneli Muhallebi Hazırlanışı: Sütün 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan sütü, şekeri, 1 çay bardağı unu tencereye alın. İyice çırpıp orta ateşte …

Devamını oku »

Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus

Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Malzemeler: > 3 paket bitter çikolata (240 gram) > 1 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 çorba kaşığı kakao > 1 çorba kaşığı portakal suyu > 6 adet yumurta Üzeri İçin: > Fındık krokan > Taze çilek Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Hazırlanışı: Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara paylaştırın. Elinizle irice doğradığınız çikolatayı cam kasede …

Devamını oku »

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Malzemeler: > 4 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması) > 4 tatlı kaşığı toz şeker > 1 tatlı kaşığı tereyağı >1 adet küçük boy çubuk tarçın > 1 tatlı kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersin Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp süzdükten sonra soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını şeker …

Devamını oku »

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Malzemeler: > 2 litre süt > 2 adet limon > 6 adet armut > 12 adet çilek > 50 ml. gül şerbeti > 2 adet lime > 40 ml. şeker şurubu Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Hazırlanışı: Sütü tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca 2 limonun suyunu içine ilave edin, böylece sütün kesilmesini sağlayın. Süt kesilince süzgeç yardımı …

Devamını oku »

Profiterol

  Profiterol Malzemeler: Hamuru İçin: > 230 ml. su > 40 gram tereyağı > 115 gram un > 3 adet yumurta İç Kreması (pastacı kreması) İçin: > 3 adet yumurta > 4 çorba kaşığı un > 5 çorba kaşığı toz şeker > 2 su bardağı süt > 1 paket vanilya Çikolatalı Sos İçin: > 2,5 su bardağı süt > 2 …

Devamını oku »

Çikolata Dolgulu Kurabiye

  Çikolata Dolgulu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3 çorba kaşığı kakao > 1 paket vanilya > 4 su bardağı un > 1 küçük kase çikolata krem (Piştikten sonra üzerine) > 1 çay bardağı toz şeker (Kurabiyelerin dışı için) Çikolata Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Amasya Tatlısı Video

Amasya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ; 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz Amasya Tatlısı Şerbeti İçin ; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri İçin ; 1 …

Devamını oku »

Cevizli Fıstıklı Beze

  Cevizli Fıstıklı Beze Malzemeler: > 300 gram toz şeker > 200 gram çekilmiş ceviz içi >150 gram çekilmiş Antepfıstığı > 3 adet yumurta beyazı >1 adet limon rendesi   Cevizli Fıstıklı Beze Hazırlanışı: Yumurta beyazını mikser yardımıyla ve toz şekerle kabartın. Toz haline getirilen fıstık, ceviz ve rende limonu spatulayla yavaşça alttan üste karıştırarak yedirin. Krema torbasına doldurup yağlı …

Devamını oku »

Vişneli Mus

  Vişneli Mus Malzemeler: > 3 pat pandispanya Mus için: > 5 adet yaprak jelatin > 250 ml. vişne suyu > 70 gram yumurta beyazı > 170 gram çırpılmış kremşanti > 120 gram toz şeker   Vişneli Mus Hazırlanışı: Yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Yumuşatılmış jelatinleri eritin ve vişne suyuna ekleyin. Çırpılan yumurtaya önce meyve suyunu sonra kremşantiyi ekleyin. Çemberin …

Devamını oku »

Şeftalili Tart

  Şeftalili Tart Malzemeler: > 250 gram un > 70 gram toz fındık > 130 gram pudra şekeri > 150 gram margarin > 1 adet yumurta > Vanilya İç Harcı İçin: > 4 adet kabukları soyulmuş şeftali > Toz şeker Üst Harcı İçin: > 170 gram toz fındık > 35 gram pudra şekeri > 80 gram tereyağı > 2 adet …

Devamını oku »