Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 68)

Tatlı Tarifleri

Armutlu Tart

Malzemeler: 4 adet büyük boy armut 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 adet yumurtanın akı 3 yemek kaşığı soğuk su 100 gram margarin Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için) 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için) Hazırlanışı: Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu …

Devamını oku »

Mangolu Sorbe

Malzemeler: 1,5 su bardağı doğranmış mango 1 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker şurubu 1 adet yumurtanın akı 1 yemek kaşığı doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Doğranmış mangoyu, portakal suyunu, şeker şurubunu ve yumurta akını mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Karışımı buzluğa dayanıklı kaba dökün. Buzlukta iyice dondurtan sonra dondurma kaşığıyla birer top alıp servis tabaklarına …

Devamını oku »

Mısır Gevrekli Çikolata Topları

Malzemeler: 5 adet sütlü çikolata kaplı karamela ve nugalı bar 250 gram mısır gevreği 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı bal Hazırlanışı: Çikolataları kırıp tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak çikolataları eritin. İçine tereyağını ekleyin ve karışım homojen olup tüm çikolata eriyip pürüzsüzleşince ocaktan alın. Balı ve mısır gevreğini ekleyip katılaşmadan hızlıca karıştırın. Hazırladığınız karışımdan dondurma kaşığı yardımıyla yağlı …

Devamını oku »

Elmalı Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 adet orta boy ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük kase ceviz içi 1 adet limonun suyu Üzeri için kaymak Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

Katmer

Malzemeler: 8 yaprak baklavalık yufka 1 su bardağı toz Antep fıstığı Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi 8 yemek kaşığı tereyağı  (tuzsuz Erzincan tereyağı) Şerbeti İçin: Yarım litre su 400 gram şeker Yarım limon Hazırlanışı Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine …

Devamını oku »

Çikolata Şelalesi

Malzemeler: 80 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 40 gram tereyağı (oda ısısında) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri …

Devamını oku »

Kasefe Tatlısı

Malzemeler 600 gram kayısı (Erzincan Kasefelik kayısı) 900 gram şeker Su 4 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı) Yarım çay bardağı iri ceviz içi Çeyrek çay bardağı Antep fıstığı Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz kayısıları bir tencereye alın, şekeri ekleyin, üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Kayısılar çok yumuşamadan; hafif dişe gelecek hale geldiğinde ocaktan alın. Hafif sulu kalacak …

Devamını oku »

Pekmez Helvası

Malzemeler 1 su bardağı dut pekmezi 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2-2,5 su bardağı su 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile …

Devamını oku »

Kalp Çikolata

Malzemeler: 160 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi 2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi 5-6 adet kiraz şekerlemesi 1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler: 2 paket krema (400 ml.) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin 1 su bardağı toz şeker 500 ml. süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1 paket beyaz çikolata (80 gram) 1 su bardağı taze çilek püresi Hazırlanışı: Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin. Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos …

Devamını oku »