Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta

46

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta Malzemeler:

Pandispanya İçin:

> 145 gram un

> 4 adet yumurta

> 150 gram toz şeker

> 2 gram kabartma tozu

> 30 gram kakao

> 50 ml. zeytinyağı

> Yarım paket şekerli vanilin

Krema İçin:

> 500 ml. süt

> 4 adet yumurta sarısı

> 40 gram un > 40 gram nişasta

> 50 gram tereyağı

> 200 ml. süt kreması

Krokan İçin:

> 200 gram fındık içi

> 1 çay bardağı toz şeker

Süslemek İçin:

> Toz Antepfıstığı > Rende çikolata

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta  Hazırlanışı:

Pandispanya için; Yumurta aklarıyla sarılarını ayırın ve aklarını toz şekerin tamamıyla beraber çok yoğun kar kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarıyla zeytinyağını çırpma teli ile karıştırın. Yumurta akları çok yoğun ve sert bir kara kıvamına gelince yumurta sarılı karışımı, vanilyayı, elenmiş un ve kakaoyu yumurta aklarına ilave edin. Tahta kaşık kullanarak dikkatli bir şekilde karıştırın. Pandispanya karışımını 18 cm’lik çember kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip soğutun.

Krema için; Sütü bir tencerede kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını, un ve nişastayı iyice çırpın. Kaynayan sütten azar azar üzerine ilave ederek karışımı kalan süte ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca ve devamlı karıştırın. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine küp küp kesilmiş tereyağını ve vanilyayı ilave edip soğutun. Süt kremasını iyice katılaşana kadar çırpıp soğuyan pasta kremanız ile karıştırın.

Krokanlar için; Toz şekeri küçük bir tavada sıvı bir hal alıp rengi karamel olana kadar ısıtın. Fındık içlerini yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye boşaltın. Üzerine karamelize olmuş sıcak şekeri döküp, iyice soğutun. Soğuyan ve sertleşen krokanı mutfak robotunda çekin. Pandispanyayı üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın üzerini şekerli süt ile ıslatın. Üzerini krema ile kaplayıp bolca fındık krokant serpin. Kenarlarını ve üstünü krema ile iyice kaplayın. Ağaç kabuğu görüntüsü vermek için rendelenmiş çikolata ve toz Antepfıstığı serpip kürdan ile gelişi güzel çizikler atın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir