Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Beyaz Baklava

Beyaz Baklava

 

meshur-beyaz-baklava

Beyaz Baklava Malzemeler

500 gram un

500 gram süt

90 gram nişasta

100 gram yumurta

750 gram şeker

250 gram tereyağı

250 gram ceviz

Şerbeti İçin:

750 gram şeker

1000 gram su

 

Beyaz Baklava Hazırlanışı

Un, bir adet yumurta ve sütü karıştırarak baklava hamuru yapın. Süt, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırarak muhallebi haline getirin. Muhallebi soğuyunca 2 adet yumurta ve bir adet sarısını ilave ederek karıştırın. Baklava hamurundan ince yufkalar açın ve aralarını yağlayın. 2 adet yufkayı şeritler halinde kesin. Birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Üzeri yağlandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Bir tencerede su ve şeker şerbet haline gelene kadar pişirin ve soğutun. Fırından çıkan baklavalar soğuduktan sonra üzerine şerbet dökerek, baklavanın şerbeti çekmesi için bekletin. Baklavalar şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz serperek servis edin.

OKU ➤  Eyvah yaz geldi!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir