Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 68)

Tatlı Tarifleri

Elmalı Tart

  Elmalı Tart Malzemeler: > 2 adet yeşil elma > 2 adet kırmızı elma > 2 tatlı kaşığı tarçın > 2 çorba kaşığı toz şeker Hamuru için: > 250 gram un > 150 gram tereyağı > 50 gram toz şeker > 1 adet yumurtanın sarısı > 1 paket vanilya > Yarım çay bardağı soğuk su   Elmalı Tart Hazırlanışı: Hamuru …

Devamını oku »

Kestaneli Bonbon Video

Kestaneli Bonbon İçin Malzemeler ; 500 gr kestane 80 gr sütsüz çikolata 4 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı pudra şekeri Yarım paket vanilya Kestaneli Bonbon tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Fırında Yaban Mersinli Elma

  Fırında Yaban Mersinli Elma Malzemeler: > 4 adet kırmızı elma (Tercihen büyük boy ve sert olandan) > 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini > 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi > 1 çay bardağı esmer toz şeker > 1 çay kaşığı tarçın > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu   Fırında Yaban Mersinli …

Devamını oku »

Şekerpare

  Şekerpare Malzemeler: > 2 adet yumurta > 2 çay bardağı pudra şekeri > 2 çay bardağı sıvı yağ > 1 paket kabartma tozu > 3,5-4 su bardağı un > 1 çay bardağı Antepfıstığı içi Şurubu İçin: > 3 su bardağı toz şeker > 3 su bardağı su > 1 tatlı kaşığı limon suyu   Şekerpare Hazırlanışı: Şerbeti için; Şekeri …

Devamını oku »

Fındık Ezmesi

Malzemeler: > 250 gram fındık içi > 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı > Yarım su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını …

Devamını oku »

Plombir Dondurma

Malzemeler: 200 ml. süt 400 ml. krema (soğuk) 150 gram toz şeker 4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında) Vanilya çubuğu Hazırlanışı: İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor). Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Su Muhallebisi

Malzemeler: 2 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 adet damla sakızı Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince buzdolabına aktarın. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Devamını oku »

Scones

Malzemeler: 280 gram un 50 gram toz şeker 20 gram vanilya 1+¼ çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı (baking) soda ¼ çay kaşığı tuz 113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış) 90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış) 75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış) 75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış) 160 ml. tuzsuz ayran 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …

Devamını oku »

İrmik Sarması

Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 adet limon 1 su bardağı irmik Şerbeti İçin: 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp …

Devamını oku »
Deneme bonusu