Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bülbül Konağı

Bülbül Konağı

59

Bülbül Konağı  Malzemeler:

> 1 paket margarin

> 1 adet yumurta

> 1 çorba kaşığı sirke

> 1 çay bardağı sıvı yağ

> 1 paket kabartma tozu

> 1 paket vanilya

> Aldığı kadar un

> 1 kase ceviz

Şerbeti İçin:

> 4 su bardağı şeker

> 5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Şerbeti hazırlayıp soğutun. Bir kapta erimiş margarini, yoğurdu, yumurta sarısını, sirkeyi ve sıvı yağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp merdane ile parmak genişliğinde açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesip birinin ortasını şişe kapağıyla açın. İçi boş olan yuvarlak üste gelecek şekilde yumurta akı ile yapıştırın. Cevizi yerleştirip 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp şerbetleyin. Servis tabağına alıp kaymak ile servis edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir