Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tel Kadayıf

Tel Kadayıf

28

Tel Kadayıf Malzemeler:

> 250 gram tel kadayıf

> 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin:

> 4 su bardağı toz şeker

> 4 su bardağı su

> 4 damla limon suyu

Bulamaç İçin:

> 1 çay bardağı süt

> 2 adet yumurta

> Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şekerle suyu tencereye alın. Karıştırın ve orta ateşte yoğun bir şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan almaya birkaç saniye kala limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tel kadayıfları geniş bir kaba alın ve tel tel ayırın. Daha sonra bir parça kopararak, avuç içi büyüklüğündeki tel kadayıfın içine ceviz içi yerleştirin ve dolma gibi sarın. Bulamaç için sütü ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın. Hazırladığımız kadayıf sarmaları önce sütlü bulamaca bulayın sonra da kızgın yağda kızartın. Soğuyan şerbetin içine atıp 2 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu üzerine yerleştirin. İsteğe göre ılık ılık da servis yapabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir