Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 62)

Tatlı Tarifleri

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Malzemeler: > 2 litre süt > 2 adet limon > 6 adet armut > 12 adet çilek > 50 ml. gül şerbeti > 2 adet lime > 40 ml. şeker şurubu Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Hazırlanışı: Sütü tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca 2 limonun suyunu içine ilave edin, böylece sütün kesilmesini sağlayın. Süt kesilince süzgeç yardımı …

Devamını oku »

Profiterol

  Profiterol Malzemeler: Hamuru İçin: > 230 ml. su > 40 gram tereyağı > 115 gram un > 3 adet yumurta İç Kreması (pastacı kreması) İçin: > 3 adet yumurta > 4 çorba kaşığı un > 5 çorba kaşığı toz şeker > 2 su bardağı süt > 1 paket vanilya Çikolatalı Sos İçin: > 2,5 su bardağı süt > 2 …

Devamını oku »

Çikolata Dolgulu Kurabiye

  Çikolata Dolgulu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 1 adet yumurta > 1 çay bardağı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3 çorba kaşığı kakao > 1 paket vanilya > 4 su bardağı un > 1 küçük kase çikolata krem (Piştikten sonra üzerine) > 1 çay bardağı toz şeker (Kurabiyelerin dışı için) Çikolata Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Amasya Tatlısı Video

Amasya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ; 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz Amasya Tatlısı Şerbeti İçin ; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri İçin ; 1 …

Devamını oku »

Cevizli Fıstıklı Beze

  Cevizli Fıstıklı Beze Malzemeler: > 300 gram toz şeker > 200 gram çekilmiş ceviz içi >150 gram çekilmiş Antepfıstığı > 3 adet yumurta beyazı >1 adet limon rendesi   Cevizli Fıstıklı Beze Hazırlanışı: Yumurta beyazını mikser yardımıyla ve toz şekerle kabartın. Toz haline getirilen fıstık, ceviz ve rende limonu spatulayla yavaşça alttan üste karıştırarak yedirin. Krema torbasına doldurup yağlı …

Devamını oku »

Vişneli Mus

  Vişneli Mus Malzemeler: > 3 pat pandispanya Mus için: > 5 adet yaprak jelatin > 250 ml. vişne suyu > 70 gram yumurta beyazı > 170 gram çırpılmış kremşanti > 120 gram toz şeker   Vişneli Mus Hazırlanışı: Yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Yumuşatılmış jelatinleri eritin ve vişne suyuna ekleyin. Çırpılan yumurtaya önce meyve suyunu sonra kremşantiyi ekleyin. Çemberin …

Devamını oku »

Şeftalili Tart

  Şeftalili Tart Malzemeler: > 250 gram un > 70 gram toz fındık > 130 gram pudra şekeri > 150 gram margarin > 1 adet yumurta > Vanilya İç Harcı İçin: > 4 adet kabukları soyulmuş şeftali > Toz şeker Üst Harcı İçin: > 170 gram toz fındık > 35 gram pudra şekeri > 80 gram tereyağı > 2 adet …

Devamını oku »

Domates Sufle

Domates Sufle Malzemeler: > 4 adet iri domates > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 kase konserve mantar > 1-2 kaşık un > 2-3 dal taze yeşil soğan > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi > 2-3 çorba kaşığı krema > 2 diş sarımsak > Tuz > Karabiber   Domates Sufle Hazırlanışı: Domateslerin üstünü bıçak yardımıyla …

Devamını oku »

Boğaz İncisi

  Boğaz İncisi Malzemeler: > 40 gram un > 2 adet yumurta > 10 adet haşlanmış kestane > 1 çay bardağı şeker > 1 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > 1 su bardağı tereyağı > 120 gram fildişi kuvertür Çikolata Boğaz İncisi Hazırlanışı: Benmari usulü (Tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tencerenin içine daha küçük bir kap koyun. Kabın …

Devamını oku »

Elmalı Tart

  Elmalı Tart Malzemeler: > 2 adet yeşil elma > 2 adet kırmızı elma > 2 tatlı kaşığı tarçın > 2 çorba kaşığı toz şeker Hamuru için: > 250 gram un > 150 gram tereyağı > 50 gram toz şeker > 1 adet yumurtanın sarısı > 1 paket vanilya > Yarım çay bardağı soğuk su   Elmalı Tart Hazırlanışı: Hamuru …

Devamını oku »