Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Tart

Elmalı Tart

Puan ver

elmali-tart

Elmalı Tart

Elmalı Tart için Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzemesi İçin:
3 adet orta boy elma
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Elmalı Tart Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sıvı yağ ile karıştırın. Bu karışıma yoğurdu, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. En son elenmiş un yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda ısısında yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; Elmaları çukur bir kabın içine rendeleyin. Fındık içini, tarçını ve 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyip harmanlayın. Karışımı ocağın üzerine alın, orta ateşte, 10 dakika kadar pişirin. İç malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça
koparıp buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve buzluğa aktarın. 15-20 dakika kadar buzlukta sertleşinceye kadar bekletin. Kalan hamuru yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın. Elinizle bastırarak kalıbın içini tamamen hamurla kaplayın. Tart hamurunun içine elmalı karışımı paylaştırın. Buzlukta soğutmuş olduğunuz hamuru irice rendeleyin. Rende hamurları da elmalı karışımın üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre pudra şeker serperek servis yapın.

OKU ➤  Çilekli Kafes Tart

Tavsiye

Ayvalı Tart

Ayvalı Tart Tarifi

Puan ver Ayvalı Tart (4 – 6 Kişilik) Ayvalı Tart İçin Malzemeler: Tart Hamuru İçin: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz