Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding

mandalinali-puding

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding için Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin
1 kutu krema (200 ml)
1 su bardağı mandalina püresi
1 paket kakaolu petibör bisküvi

Mandalinalı Puding Hazırlanışı:
Mandalina püresi için; Mandalinaları soyun. Zarlarını çıkardıktan sonra mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Vanilya aromasını, mandalina püresini ve tereyağını ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın, mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca kremayı ekleyin ve pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpmaya devam edin. Bisküvilerini mutfak robotunda kum haline gelene dek ezin. Pudingi servis tabağına dökün, üzerine bisküvi kumunu serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. İsteğe göre dilimlenmiş mandalina ve taze nane yaprakları ile süsleyin.

OKU ➤  Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir