Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Cramble

Elmalı Cramble

elmali-cramble

Elmalı Cramble

Elmalı Cramble için Malzemeler:
Hamuru İçin:
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı esmer şeker
125 gram tuzsuz tereyağı
1 çimdik tuz
20 gram yemeklik krema
Harcı İçin:
3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma
4 yemek kaşığı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
100 gram kuş üzümü
100 gram kuru üzüm
75 gram ceviz içi
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu

Elmalı Cramble Hazırlanışı:
Un, şeker, tereyağı ve tuzu bir kaba ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamının sert olması gerekiyor! Hamuru ikiye
bölün, bir kısmını normal dolapta 15-20 dakika bekletin. Diğer kısmını minimum 2 saat derin dondurucuda dondurun. Harcı için; Elmaları soyun ve rendeleyin. Bir tavaya rendelenmiş elma, esmer şeker ve üzümleri ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tarçın, ceviz, vanilya ve limon kabuğu koyarak ocaktan alın. Dolapta beklettiğiniz hamurun bir kısmını yağlayıp unladığınız pişirme kalıbına yayın, üzerine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda dağıtın. Derin dondurucuya attığınız diğer hamuru üzerine rendeleyin. 175 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika süreyle pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

OKU ➤  Vücuttaki Yağları Yakan Yiyecekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir