Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye

portakalli-kurabiye

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye için Malzemeler:
100 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal marmeladı

Portakallı Kurabiye Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma nişastayı, vanilyayı ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Elenmiş unu da ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru oda ısısında yarım saat dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirin. Ortasını parmağınızla hafifçe çukurlaştırın. Önceden 175
derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırını açarak kurabiyelerin çukur yerlerine portakal marmeladını yerleştirin. Kurabiyeleri tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika daha pişirdikten sonra kurabiyeleri fırından alın. Oda ısısında soğuyunca servis yapın.

OKU ➤  Şekerbura Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir