Çikolatalı ve Çilekli Tortilla İçin Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 40 gram bitter çikolata Birkaç adet taze çilek Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Isıtılmış tortilla ekmeğinin arasına eritmiş olduğunuz çikolata kremi sürün. Dilerseniz doğranmış taze çilek, muz ve ananas parçaları ile tatlandırın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kadayıflı Mini Tart
Kadayıflı Mini Tart İçin Malzemeler: 200 gram muhallebilik kadayıf 2 -3 çorba kaşığı eritilmiş margarin 1 çorba kaşığı toz şeker Muhallebisi İçin: 4 bardak süt 2.5 – 3 kaşık nişasta 5 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Çikolata sosu (üzeri için) Hazırlanışı: Margarini bir kapta eritin, şekeri katıp 1-2 karıştırın. Ocağı kapatın. Çıtır kadayıfları ufalayıp şekerli yağ ile harmanlayın. …
Devamını oku »Vanilyalı Pirinç Dondurması
Vanilyalı Pirinç Dondurması İçin Malzemeler: 300 ml. süt 50 gram şeker 60 gram pirinç 300 ml. vanilyalı dondurma 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı yeşil file fıstık 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık Hazırlanışı: Sütü şeker ile kaynatın. Pirinci ilave edip orta ateşte karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar 30-35 dakika pişirin. Karışımı başka bir kaba alın. …
Devamını oku »Marshmelow Fırında
Marshmelow Fırında İçin Malzemeler: 4 adet hazır bisküvili marshmelow 2 adet kırmızı erik 1 adet şeftali 1 çorba kaşığı damla çikolata Hazırlanışı: Damla çikolatayı ısıya dayanıklı kaba yayın. Üzerine bisküvili marshmelowu yerleştirin. Küp doğranmış meyveleri de aralarına sıkıştırın. 200 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Editörün notu: Sade marshmelow ile de bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Tavsiyemiz …
Devamını oku »Çilek Püreli Hafif Tatlı
Çilek Püreli Hafif Tatlı İçin Malzemeler: 200 gram labne peyniri 1 çorba kaşığı pudra şekeri 100 ml. krema 10-12 adet taze çilek Hazırlanışı: Labneyi, pudra şekeri ve kremayı çukur bir cam kapta mikser yardımı ile iyice çırpın. En son çileği ekleyin, çırpmaya devam edin. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk soğuk servis yapın.
Devamını oku »Limon Çanağında Pelte
Limon Çanağında Pelte İçin Malzemeler: 2 adet limonun suyu 1 adet limon rendesi 1 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı dolusu nişasta Hazırlanışı: Limon suyunu, su ve şekeri kaynatın. Nişastayı çok az soğuk su ile açın ve kaynadıktan sonra nişastalı suyu limon sulu karışımla ince bir şekilde ekleyip koyulaştırın. Tahta kaşık ile karıştın ve soğutun. …
Devamını oku »Tiramisu
Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler 365 gram yumurta sarısı 365 gram şeker 4 dilim mascarpone peyniri 150 gram Türk kahvesi 300 ml. su 1 paket kedidili bisküvi 150 gram çikolata rendesi (4 Kişilik) Tiramisu Hazırlanışı Yumurta sarıları ile şekeri mikserde çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma mascarpone peynirlerini ekleyip iyice karıştırın. Türk kahvesini 300 ml. su ile kaynatın. Kedidili bisküvileri kahve aromalı …
Devamını oku »Yaz Sütlacı
Yaz Sütlacı İçin Malzemeler: Yarım kahve fincanı pirinç 1 tutam tuz 3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için) 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 litre su (şerbeti için) 1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) 1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik) 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 4 adet orta boy ayva 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet karanfil 1 adet limonun suyu Üzeri için: Rendelenmiş elma Kaymak (4 Kişilik) Hazırlanışı: Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini …
Devamını oku »Kestaneli Kup
Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.
Devamını oku »