Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri
Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri Malzemeler: 1 adet ananas 2 tatlı kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı bal 2 adet yeşil elma 1 adet kavun 2 adet kivi 1 adet portakal 4 adet çilek Ananas Yatağında Mevsim Meyveleri Tarifi: Derin bir kapta limon suyu, bal ve bir miktar portakal suyunu iyice çırparak bir sos haline getirin. Daha sonra sırasıyla, önceden yıkanmış …
Devamını oku »Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …
Devamını oku »İrmik Tatlısı
İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı: Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …
Devamını oku »Şekerpare Tatlısı
Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram margarin 20 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı soğuk su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Oda …
Devamını oku »Kahveli Dondurma
Kahveli Dondurma Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 2 paket krema (400 ml.) 1 çorba kaşığı granül kahve Kahveli Dondurma Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına 75 gram şeker ile toz halindeki kahveyi ekleyin. Mikserin yüksek devri ile iyice …
Devamını oku »Limonlu Kek
Limonlu Kek İçin Malzemeler: 185 gram margarin 200 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (4 Kişilik) Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarinin içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırarak şeker-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın. Ardından …
Devamını oku »Katmer Tatlısı (Kahiye)
Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 200 ml. krema Üzeri İçin: 1 büyük kase tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Zerde
Zerde Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 litre su 1 tutam safran 1 çay bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Zerde Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye …
Devamını oku »