Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 47)

Tatlı Tarifleri

Monte Carlo

Monte Carlo için Malzemeler 750 gram badem pralin 500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı silme vanilya 150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak) 200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş) 75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış) Hazırlanışı: Biskin …

Devamını oku »

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor Bulgur ile hem sağlıklı hem de nefis lezzetler oluşturan Duru Bulgur, yaz sıcağına ve yaz sofralarına serinletici bir tatlı tarifi sunuyor. Mutfağımızın eşsiz lezzeti bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik …

Devamını oku »

Chia Tohumlu Puding

Chia Tohumlu Puding Malzemeler: Yarım su bardağı chia tohumu 1,5 su bardağı Hindistan cevizi veya inek sütü 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 3 yemek kaşığı nar tanesi   Chia Tohumlu Puding Hazırlanışı: Chia tohumlu puding yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Tohumları Hindistan cevizi sütüyle karıştırıp 20 dakika bekleyin. İşte pudinginiz hazır! Bundan sonra yapmanız gereken, sadece frambuaz ve nar …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı

Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Malzemeler: 1 litre süt 200 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram un 50 gram Hindistan cevizi 150 gram ekmek kadayıfı 150 gram kırmızı orman meyveleri 100 gram kaymak 8 parça gümüş yaprak (isteğe göre)   Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı: Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını (40 gr) yağı eritin. Unu ekleyip 4,5 dakika kavurun. …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Fatih Sarması

  Antep Fıstıklı Fatih Sarması İçin Malzemeler: 5 adet yumurta (tercihen büyük boy) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 çay kaşığı safran Yarım paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı Antep fıstıklı krokan 1 çay bardağı şeftali marmeladı Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz …

Devamını oku »

Künefe Tarifi

  Künefe İçin Malzemeler 250 gram tel kadayıf 150 gram tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı)   Künefe Hazırlanışı Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

    Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 6 adet orta boy ayva 2 su bardağı su 5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Kaymak   Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, baş ve son kısımlarını düzgünce kesin. Tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Ardından ayvanın kabuklarını ve çıkardığınız çekirdekleri …

Devamını oku »

Bayramlık Ev Baklavası

  Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu   Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …

Devamını oku »

Çikolata Soslu Parfe

Çikolata Soslu Parfe (6 Kişilik) Çikolata Soslu Parfe İçin Malzemeler 60 gram su 60 gram şarlot tozu 250 gram sıvı krema 35 gram damla çikolata Sosu İçin: 100 gram süt 8 gram un 20 gram toz şeker 5 gram kakao 60 gram bitter çikolata 1 gram vanilya   Çikolata Soslu Parfe Hazırlanışı Kremayı mikserde 3 dakika çırpın. Su ve şarlot …

Devamını oku »

Cennet Çamuru

Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …

Devamını oku »
Deneme bonusu