Ana Sayfa » Tarifler » Krem Peynirli Donut Tarifi
Krem Peynirli Donut Tarifi

Krem Peynirli Donut Tarifi

Krem Peynirli Donut Tarifi

8 Kişilik Krem Peynirli Donut Tarifi

Krem Peynirli Donut Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kuru toz maya
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
3.3,5 su bardağı un
Krem Peynirli Karışım için:
200 gram krem peynir
1 çay kaşığı zerdeçal
Bir tutam karabiber
Üzerleri için:
1-2 yemek kaşığı susam (tavada yağsız olarak kavrulmuş)

Krem Peynirli Donut Tarifi

Krem Peynirli Donut Tarifi Hazırlanışı:

Donut hamuru için; Yumurtayı, ılık sütü ve eritilmiş tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Toz şekeri, mayayı ve unun yarısını ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin. Hamur top haline gelince kaseye alın. Hamurun üzerini streçle kapatın. Ilık bir ortamda iki katı kabarana kadar yaklaşık 1,1,5 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca havasını almak için hafifçe tekrar yoğurun.

2-3 yemek kaşığı un serpilmiş tezgahın üzerine alın, yarım cm’lik bütün bir hamur elde edin.
Orijinal boyutuna sadık kalarak yuvarlak halkalar elde edin. Bu halkaları küçük kareler kestiğiniz yağlı kağıdın üzerlerine tek tek yerleştirin ki kızartırken elle müdahele edilmesin. Hamurları oda ısısında mayalanması için 20 dakika daha bekletin.
Küçük ve derin bir kızartma tenceresine sıvı yağı iyice ısıtın. Teker teker hamurları kızartmaya başlayın. Yani büyük bir kızartma tenceresinde kızartmak yerine küçük bir tencerede tek tek kızartmayı tercih ediyorum çünkü büyük bir kızartma tenceresinde hamurları eşit derecede kızartmak zor oluyor.

Hamurları kızartırken her yüzeyini en fazla 20 saniye kadar tutun ki yanmasın. Hamurları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp soğumaya bırakın. Krem peyniri, zerdeçalı ve karabiberi ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Benmari usulü pütürsüz bir kıvam elde edince kadar çırpma teliyle iyice karıştırın. Kızarttığınız donut hamurunu elinize alın, bir yüzeyini krem peynirli karışıma bulayın, ızgara telin üzerine alarak üzerinin donmasını bekleyin. İsteğe göre üzerlerine yağsız olarak tavada kavurduğunuz susamları serpebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir