Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Profiterollü Pasta

Profiterollü Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN   –  Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

Pandispanyası İçin:

1 çay bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı içi çekilmiş badem

125 gram margarin

1 su bardağı pudra şeker

3 adet yumurta

2 kahve fincanı krema

Profiterol Hamuru İçin:

1 su bardağı su

1 su bardağı un

75 gram tereyağı

Bir tutam tuz

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı toz şeker

4 adet yumurta

Ganaj İçin:

200 gram bitter çikolata

100 ml. krema

Pastacı Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin

100 ml. krema

1 paket vanilya

Ayrıca:

Bitter çikolata, beyaz çikolata

Hazırlanışı:

Pasta hamuru için; Unu, kakaoyu ve ince çekilmiş badem içini bir kapta harmanlayın. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve derin bir kaba alıp küçük küçük doğrayın. Şekeri ekleyip mikser yardımı ile krem haline gelene dek karıştırın. Yumurtaları da teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve kremayı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice yedirin. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Profiterol hamurları için; Tencereye suyu aktarın. Bir tutam tuzu, şekeri ve tereyağı ekleyin. Orta ateşte tereyağını yakmadan kaynatın. Vanilyayla birlikte elenmiş unu ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Hamur iyice top haline gelene dek dibini tutturmadan hızlıca karıştırın. Ocaktan alın ve hafifçe ılınması için 7 dakika bekleyin.  Hamuru yoğurma makinesine alın. Makinenin düşük devrinde karıştırmaya başlayın ve teker teker yumurtayı ilave edin. Cıvık bir hamur olunca makineyi durdurun. Sıkma torbasının ucuna sıkma aparatı takın ve hamuru sıkma torbasına aktarın. Hamurdan yağlı kağıdın üzerine küçük yuvarlak öbekler sıkın. Öbeklerin üzerinde hamur kıvrımları oluştuysa su ile ıslattığınız parmağınızla üzerlerini düzeltebilirsiniz. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

Pastacı kreması için; Tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını ve kremayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırparak pütürleşmesini önleyerek soğutun. Pişen hamurların tek tek enine ikiye hafifçe kesin ve hazırladığınız hamuru sıkma torbasına aktarın. Sıkma torbası yardımı ile hamurların arasını doldurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip pütürsüz bir kıvam elde edin. Profiterol hamurların üzerine dökün.

Pastayı tamamlamak için; Bitter çikolata parçalarını kelepçeli kalıbın etrafına dizin. İçine pandispanyayı yerleştirin. Pandispanyanın üzerine içini doldurduğunuz profiterolleri dizin. En son isteğe göre benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile profiterollerin üzerlerini süsleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra kelepçeli kalıbından çıkartıp (dekoratif bir iple çikolataların düşmemesi için sabitleyebilirsiniz) dilimleyip servis yapabilirsiniz.

#profiterollüpasta #pasta #pastayap #pastatarifi #tatlı #çaysaati #food #yummy #dessert

 

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz