Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etli Yeşil Elma Dolması

Etli Yeşil Elma Dolması

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet büyük boy soğan

300 gram orta yağlı kıyma

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

7-8 dal maydanoz

7-8 dal dereotu

5 dal nane

1 tatlı kaşığı yenibahar (silme)

1 çay bardağı pirinç

1 adet havuç

1 dal pırasa

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine su ilave edin, 2-3 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyıp tereyağında kıymayla birlikte kavurun. Tuzu, baharatı, ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip tatlandırın. En son, önceden diri kıvamda haşladığınız pirinci ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları daha sonra kullanmak üzere ayırın. Elmaların çekirdeklerini ve içlerini (Ne çok kalın ne de çok ince olmalı) kaşık yardımı ile çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi elmaların içine paylaştırın. Tencerenin dibine irice doğradığınız havuç ile pırasayı yayın. Üzerine zeytinyağını ve suyu dökün, bir tutam tuzu serpin. Üzerini önceden ayırdığınız kapakla kapattığınız elmaları tencereye yerleştirin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp 7-8 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açmadan, dolmaları 5 dakika dinlendirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#etliyeşilelmadolması #elmadolması #dolma #yemek #food #sonbaharlezzetleri

Tavsiye

Fasulye Unu İle Kahvaltı Önerileri

Yapım-Fotoğraf: Özgür BAKIR Ortak malzemeler: 2 adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz