(6-8 Kişilik) Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak Tabanı İçin Gerekli Malzemeler: 1 yumurta 150 gram margarin veya tereyağ (3 yemek kaşığı) 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 paket vanilin 4 çay bardağı un Kreması İçin Gerekli Malzemeler: 500 ml (2,5 su bardağı) süt 1 su bardağından 2 parmak eksik buğday …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Sebzeli Tavuk
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tavuk göğsü 1 su bardağı bezelye 2 adet patates 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Bir tutam tuz Hazırlanışı: Tavukları haşlayın ve didikleyin. Isıya dayanıklı bir tepsiye didiklenmiş tavukları yayın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp …
Devamını oku »Etli Mantar Dolması
(2 Kişilik) Malzemeler: 8-10 adet iri mantar 200 gram dana bifteği 1 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, …
Devamını oku »Havuçlu Kek
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …
Devamını oku »Mercimek Mantısı
Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 1 kilo un 1 adet yumurta 3 su bardağı su (oda ısısında) 1 tatlı kaşığı tuz 500 gram yeşil mercimek Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. …
Devamını oku »Etsiz köfte
Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …
Devamını oku »Soğanlı Ekmek
Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Fırında Mini Baget Ekmekler
(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 4 dilim pastırma veya dana jambon 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Ekmeklerden bir …
Devamını oku »Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti
Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan Etli Nohut (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gram kuzu veya dana eti 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı pul biber Su Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda …
Devamını oku »Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası
(6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balık (tercihen beyaz etli) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 litre sıcak su Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler Birkaç yaprak kereviz 200 ml. krema Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz …
Devamını oku »