Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 38)

Tatlı Tarifleri

Meyveli Tartolet  

(6-8 Kişilik) Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak   Tabanı İçin Gerekli Malzemeler: 1 yumurta 150 gram margarin veya tereyağ (3 yemek kaşığı) 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 paket vanilin 4 çay bardağı un   Kreması İçin Gerekli Malzemeler: 500 ml (2,5 su bardağı) süt 1 su bardağından 2 parmak eksik buğday …

Devamını oku »

Seb­ze­li Ta­vuk

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet ta­vuk gö­ğ­sü 1 su bar­da­ğı be­zel­ye 2 adet pa­ta­tes 2 adet ha­vuç 1 tat­lı ka­şı­ğı ka­ra­bi­ber 1 su bar­da­ğı süt 2 ye­mek ka­şı­ğı un 1 ye­mek ka­şı­ğı te­re­ya­ğı 1 su bar­da­ğı ren­de­len­miş ka­şar pey­ni­ri Bir tu­tam tuz Ha­zır­la­nı­şı: Ta­vuk­la­rı haş­la­yın ve di­dik­le­yin. Isı­ya da­ya­nık­lı bir tep­si­ye di­dik­len­miş ta­vuk­la­rı ya­yın. Pa­ta­te­si ve ha­vu­cu küp şek­lin­de doğ­ra­yıp …

Devamını oku »

Etli Mantar Dolması

(2 Kişilik) Malzemeler: 8-10 adet iri mantar 200 gram dana bifteği 1 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, …

Devamını oku »

Havuçlu Kek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 100 gram tereyağı 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) Yarım çay kaşığı tarçın 500 gram havuç 100 gram ceviz içi 50 gram …

Devamını oku »

Mercimek Mantısı

Tarif Danışmanı: Huriye ERSOY – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 1 kilo un 1 adet yumurta 3 su bardağı su (oda ısısında) 1 tatlı kaşığı tuz 500 gram yeşil mercimek Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler dağılmadan, diri kıvamda haşlamaya bırakın. Diri kıvamda haşladığınız mercimekleri süzüp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. …

Devamını oku »

Etsiz köfte

Yapım: Huriye Ersoy Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …

Devamını oku »

Soğanlı Ekmek

Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …

Devamını oku »

Fırında Mini Baget Ekmekler

(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet domates 1 adet yeşilbiber 4 dilim pastırma veya dana jambon 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Ekmeklerden bir …

Devamını oku »

Etli Nohut, Arpa Şehriye Pilavı, Kuru Gül Şerbeti

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan Etli Nohut (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı nohut, suda bekletilmiş 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gram kuzu veya dana eti 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı pul biber Su Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda …

Devamını oku »

Mısır Unlu ve Kremalı Balık Çorbası

(6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balık (tercihen beyaz etli) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 litre sıcak su Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler Birkaç yaprak kereviz 200 ml. krema Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz …

Devamını oku »
Deneme bonusu