(8-10 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 7 su bardağı süt 1 su bardağı su Meyveli Jöle İçin: 1 paket limon jölesi 5 su bardağı soğuk su 1 adet kivi 8 adet vişne 1 adet şeftali 2’şer …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Yeşil Mercimekli Pancar Salatası
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 3 yaprak marul 1-2 dal taze kişniş (veya maydanoz da olur) Yarım çay bardağı ceviz, iri çekilmiş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 1 …
Devamını oku »Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza
Fotoğraflar: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet …
Devamını oku »Bamya Kızartması
Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 150-200 gram bamya 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı soda Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) 5-6 yaprak taze nane 1 küçük diş sarımsak Tuz Hazırlanışı: Bamya kızartması için; İri bamya kullanmak şart değildir. Fakat …
Devamını oku »Profiterollü Pasta
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: Pandispanyası İçin: 1 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao Yarım su bardağı içi çekilmiş badem 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şeker 3 adet yumurta 2 kahve fincanı krema Profiterol Hamuru İçin: 1 su bardağı su 1 su …
Devamını oku »Bamyalı Patates Çorbası
Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 3 adet patates 1 su bardağı krema Yarım tatlı kaşığı hardal 1 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcan Salatası
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo közlenmiş patlıcan 1 küçük kase kiraz domates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 adet közlenmiş kapya biber 50 gram süzme peynir veya lor peyniri 2 adet salatalık Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı çukur bir kaba alın. Süzme peyniri, irice doğranmış kapya biberi, tuzu, …
Devamını oku »Kara Orman Meyveli Pasta
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kremşanti 100 gram beyaz pralin 400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş) 5 adet yaprak jelatin 90 gram toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı Orman Meyveli Karışım İçin: 50 gram frambuaz 50 gram dağ çileği 50 gram böğürtlen …
Devamını oku »Domates Çorbası
Yapım: Hasan Karabulut – Sianji Resort Bodrum Executive Şefi (1 Kişilik) Malzemeler: 100 gram domates 20 gram kuru soğan 5 gram sarımsak 2 gram fesleğen 10 gram havuç 5 gram kereviz sapı 10 gram domates salçası 20 gram parmesan peyniri 1 gram maydanoz 1 gram dereotu 5 gram tereyağı 1 adet tost ekmeği 5 gram ayçiçek yağı 2 gram tuz …
Devamını oku »Kabak Bayıldı
Tarif: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet orta boy kabak 4 adet soğan 2 adet domates 3 adet sivri biber 2 diş sarımsak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3-4 dal dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye kabakları alın …
Devamını oku »