Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Domates Kebabı

Domates Kebabı

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan 

(4 Kişilik)

Malzemeler:

750 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu kıyma)
10-12 adet büyük boy domates (tercihen sert olanı)
Birkaç diş sarımsak

1 adet küçük boy soğan

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ile sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp domateslerin arasına yerleşecek şekilde elinizde yuvarlayın. Domateslerin kök kısmı alta gelecek ve tabanı kesilmeyecek şekilde 3-4 yerinden kesikler atın. Bu kesiklerin arasına kıymalı harcı doldurun. Isıya dayanıklı kaplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

#domateskebabı #kebap #ramazan #ramadan #iftar #evdeyemekzevki #evdekal

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir