Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuk Bagetli Firik Pilavı

Tavuk Bagetli Firik Pilavı

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:
10 adet tavuk baget
1 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber

1 su bardağı sıvı yağ

30 gram tereyağı

Hazırlanışı:

Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 1 saat bu sosun içinde dinlendirin. Dinlenmiş bagetleri sosun içinden alıp silkeleyin ve kızdırılmış sıvı yağda kızarttıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine 4 bardak sıcak su ilave edin. Yarım saat pişirin. Pilavı hazırlayacağınız tencerede bulguru ve firiği kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince ayrı bir tavada eritilmiş tereyağını, tuzunu, karabiberini ve tavuk etini ilave edin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

#TavukBagetliFirikPilavı #firikpilavı #pilav #bayrammenü #bayram #ramazan #ramazanbayram #evdekal #evdebayramkeyfi #evdeyemeksevki #food #yummy

Tavsiye

Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir