Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yoğurtlu Bakla Çorbası

Yoğurtlu Bakla Çorbası

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz

4 Kişilik

Malzemeler:

300 gram taze bakla

2 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet kurutulmuş kırmızı biber

Hazırlanışı:

Baklaları un ile ovalayarak güzelce yıkayın, ardından küp küp doğrayın. Pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp kızdırın ve doğradığınız baklaları ekleyerek iyice soteleyin. Ununu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurda yumurta sarısını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırın. Baklaların üzerine azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin, bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyip ocaktan alın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra biberleri küp küp doğrayıp yağda kavurun. Servis edeceğiniz zaman çorbanın üzerine sıcak bir şekilde ilave edin.

#yoğurtlubaklaçorbası #yoğurtluçorba #çorba #soup #bayrammenü #bayramlıktarifler #bayram #evdeyemekzevki #evdekal #food #yummy

Tavsiye

Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir